Powered By Blogger

poniedziałek, 11 stycznia 2016

Rolada z gotowanym serem




Biszkopt;
4 duże jajka ,1/2 szkl cukru, 5 łyżek mąki ,1łyżka oleju,cukier waniliowy, płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Piec w temp 160 st przez 15-20 minut.
(Przy pieczeniu ciemnego biszkoptu, ujmujemy łyżkę mąki i dodajemy 2 płaskie łyżki kakao)
Masa serowa;
1/2 kg mielonego twarogu,3 żółtka,1/2 szkl cukru,kilka kropel aromatu pomarańczy, budyń śmietankowy, pół szkl mleka.
(Żółtka utrzeć z cukrem,dodać ser,wymieszać i postawić na małym ogniu ciągle mieszając.Gdy  zacznie się gotować ,wlać wcześniej rozpuszczony w mleku budyń i miksować do momentu zagotowania by nie powstały grudki.) Jeszcze ciepłym posmarować biszkopt i zwinąć w roladę.
Do jasnej rolady dodałam rodzynki,a do ciemnej kandyzowane wiśnie.


Polecam :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz