Powered By Blogger

poniedziałek, 11 stycznia 2016

Ciastka "kokoski"


Składniki:
- 3 białka
- 0,5 szklanki cukru
- 150g/200g kokosu
         Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
2.Dodawać porcjami cukier, ciągle ubijając.
3.Wsypać kokos i delikatnie wymieszać.
4.Łyżeczką formować kulki, i układać na blachę wyłożoną pergaminem z tłuszczem.
5.Piec w temperaturze 160 stopni, 10-15 minut, lub do uzyskania złotego koloru
Ten przepis to taka alternatywa na białka, które nam czasem zostają i nie mamy pomysłu co z nimi zrobić. Można je oczywiście zamrozić i wyciągnąć jak najdzie nas ochota na „małe co nie co”.
Życzę smacznego.
                  Pozdrawiam, Beata ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz