Powered By Blogger

niedziela, 14 lutego 2016

Markizy w polewie czekoladowej



Markizy w polewie czekoladowej
Ciasto: 0,5 kg mąki,25 dag margaryny/masła, 3 ugotowane żółtka,3/4 szkl cukru pudru.
Zamrożoną( niekoniecznie)
margarynę posiekać ze składnikami i wyrobić gładkie ciasto, rozwałkować na grubość ok. pół centymetra i wykrawać ciasteczka małą literatką.Piec w temperaturze 160 stopni na lekko złoty kolor.
Masa: 25 margaryny/masła, pół szklanki cukru pudru ,szklanka mleka w proszku, aromat cytrynowy lub według uznania. Margarynę ucieramy na puch, dodajemy resztę składników.
Gdy ciastka wystygną przekładamy masą , polać polewą (  mleczna czekolada+ 3-4 łyżki mleka)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz