Powered By Blogger

sobota, 13 lutego 2016

Kulki ,,Rafaello”



Kulki ,,Rafaello” w wersji lekkiej
Szklanka kaszy jaglanej
2 szkl mleka
2 łyżki masła
5 łyżek miodu( lub cukru)
150g wiórków kokosowych
+ 50 g do obtoczenia kulek
Cukier waniliowy
Aromat śmietankowy
Kaszę jaglaną płuczemy kilkakrotnie w zimnej wodzie.Następnie zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu do momentu,aż bardzo zgęstnieje. 150 g wiórków podprażamy na patelni i dodajemy do kaszy. Dodajemy również masło,cukier waniliowy,miód i gotujemy jeszcze chwilkę. Zostawiamy na pół godziny pod przykryciem. Formować kulki i obtaczać w wiórkach. Schłodzić w lodówce.
SMACZNEGO :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz