Powered By Blogger

poniedziałek, 21 marca 2016

Tort ,,słoneczko”


Tort ,,słoneczko”
Dla mojego najmłodszego Słoneczka, która skończyła 3 lata :-)
Biszkopt rzucamy
5 jaj L, 5łyżek mąki, 1łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka pr do pieczenia, 1/3 szklanki oleju.
Upiec biszkopt w temp 160/170°do suchego patyczka. Po wyjęciu z pieca upuscic na podłoże z wys.ok. 40 cm by nam nie opadł.
Po przestudzeniu przekroić na 3 blaty.
Masa;
500 ml śmietany 30% ,pół szklanki cukru pudru, 250 G serka mascarpone, 6 batonikow milky way (batoniki  zmiksować wcześniej z odrobiną śmietany). Śmietanę ubić, dodać cukier, ser i rozpuszczone Milly way.Przed przełożeniem blaty biszkoptu posmarować dżemem truskawkowym. Dodatkowo dorzucilam pokrojoną w kostkę galaretkę.
Tort obłożylam masą budyniową( ugotowany budyń waniliowy, 250 G masła, łyżka kakao). Dekoracje z masy cukrowej i brzoskwiń.
SMACZNEGO :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz