Polecam do popołudniowej kawki i herbatki 

Cynamonowe ,,pawie oczka ”
0,5 kg mąki tortowej
Budyń waniliowy duży
3/4 szklanki cukru pudru
35 dag masła roślinnego
Cukier waniliowy lub aromat
Kakao, cynamon
Cukier kryształ (może być gruby) do posypania ciastek
Budyń waniliowy duży
3/4 szklanki cukru pudru
35 dag masła roślinnego
Cukier waniliowy lub aromat
Kakao, cynamon
Cukier kryształ (może być gruby) do posypania ciastek
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać mąkę i budyń i dokładnie wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na cztery części i rozwałkować na prostokąt. Każdy prostokąt oprószyć kakao i cynamonem. Zwinąć w rulon. Schłodzić w lodówce najlepiej przez noc. Następnie rulon kroimy na skośne plasterki grubości ok 1 cm.
Każde ciastko posypujemy cukrem kryształem i pieczemy w piekarniku w temp 170° do zarumienienia.
SMACZNEGO 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz